DRS4 Forum
  DRS4 Discussion Forum  Not logged in ELOG logo
Entry  Wed May 8 06:07:52 2013, Andrey Kuznetsov, DRS4 v2.0 Eval Board running on higher versions of DRS Oscilloscope program 
    Reply  Wed May 8 19:50:01 2013, Andrey Kuznetsov, DRS4 installation on Windows 8 issues 
       Reply  Wed Jan 15 17:37:21 2014, Stefan Ritt, DRS4 installation on Windows 8 issues 
    Reply  Wed Jan 15 17:34:55 2014, Stefan Ritt, DRS4 v2.0 Eval Board running on higher versions of DRS Oscilloscope program 
Message ID: 328     Entry time: Wed Jan 15 17:34:55 2014     In reply to: 243
Author: Stefan Ritt 
Subject: DRS4 v2.0 Eval Board running on higher versions of DRS Oscilloscope program 

Andrey Kuznetsov wrote:

Hi,

I have an old v2.0 board that I just upgraded firmware on using v4.0.0 download package which has a drs4_eval1.bit for v2.0 boards containing firmware 15158. So I would like to use the latest DRS Oscilloscope program, due to the faster acquisition speeds and advanced calibration techniques, however I seem to be running into a problem.

v4.0 DRS Oscilloscope program displays flat lines in any configuration instead of a pulse that I provide to it (I can't tell if calibration works because all my traces are flat and nothing triggers) but provides ~460Hz. Any idea why v4.0.0 DRS Oscilloscope program does not work with DRS4 Eval Board v2.0 fw:15158?

 

v3.0 DRS Oscilloscope program actually works and displays the pulse that I input (calibration also works), however it only has 64Hz speed due to v3.0.0 not having multithreading capability which is provided in v3.1.0 software version of the program.

 

Can you please upload and post on the website the latest software packages for v2 and v3? I would like to use v3.1.0 DRS Oscilloscope version. (Both Linux and Windows, but Linux preferably)

 

Also, I would like to report that for some reason, I don't know if it happens with v3.0 program used on v2.0 board only or a general issue, but after each calibration of voltage and timing, the trigger does not work. I have to exit the oscilloscope program, and run it again, then the trigger works fine, and the device is calibrated.

Thank you

Unfortunately I do not have the time to back-port any new software feature to the old V2 and V3 boards. That means you have to live with their software or try to get a new board. Right now we have the V5 board which allows you 1 ps time measurements. Maybe this is a good argument to upgrade the hardware.

/Stefan 

ELOG V3.1.4-80633ba