DRS4 Forum
  DRS4 Discussion Forum  Not logged in ELOG logo
Entry  Sat Jul 13 01:00:15 2019, Brendan Posehn, Evaluation Board Test Functionality 
    Reply  Mon Jul 15 17:26:50 2019, Stefan Ritt, Evaluation Board Test Functionality 
       Reply  Mon Jul 15 19:34:25 2019, Brendan Posehn, Evaluation Board Test Functionality 
Message ID: 762     Entry time: Mon Jul 15 17:26:50 2019     In reply to: 761     Reply to this: 763
Author: Stefan Ritt 
Subject: Evaluation Board Test Functionality 

Have you set the trigger correctly to the channel with your signal, polarity and level? Do you undersand the difference between normal and auto trigger? Why don't you post a screendump. Are you ABSOLUTELY SURE that you have a signal on your cable? Have you tried with another oscilloscope? Are you sure that your SMA connector is good?

Stefan

 

Brendan Posehn wrote:

Hello, 

I have recently obtained a DRS4 Evaluation Board (V5), but I am unable to register signals when using the DRS Oscilloscope application. There seems to be some difference in noise when I have an input connected to a signal or not, but I am unable to view a simple, 0.2V amplitude square wave or other small signals. The only way I have been able to view a waveform is when connecting the reference clock to all channels. When running 'info' in the DRS Command Line Interface I am shown correct information. I was wondering if there is any way for me to test the functionality of the board (specifially ability to read signals on Ch 1-4) to ensure that it is indeed working as expected? 

Thanks, 

Brendan

 

ELOG V3.1.4-ead6bbc